S-House / GALI Associates

first_imgArchDaily S-House / GALI Associates Save this picture!© Link Studio+ 31Curated by Hana Abdel Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935352/s-house-gali-associates Clipboard 2020 Area:  5600 ft² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeGALI AssociatesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChittoorOn FacebookIndiaPublished on March 13, 2020Cite: “S-House / GALI Associates” 12 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: FunderMax, Saint-Gobain, Tata Steel, Asian Paints, Fenesta, HMG STONES, Jaguar, Somany tiles, Ultratech Photographs:  Link Studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Architects: GALI Associates Area Area of this architecture project Projects Houses Products translation missing: en-US.post.svg.material_descriptioncenter_img S-House / GALI AssociatesSave this projectSaveS-House / GALI Associates Interior carpentry: India Ajith Singh Contractors ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935352/s-house-gali-associates Clipboard Landscape: Gali Associates CopyHouses•Chittoor, India Products used in this ProjectVentilated / Double Skin FacadeFundermaxExterior Architectural Panels – Max Compact ExteriorArchitect In Charge:Sandeep GaliDesign Team:Anudeep gali, Hinduja DattaClients:Mr. SwaroopEngineering:SKB ConsultantsConsultants:Gali AssociatesCollaborators:Anudeep GaliInterior Design Team:Gali AssociatesCity:ChittoorCountry:IndiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Link StudioText description provided by the architects. S-House is located in one of the popular streets of the town with typical Indian neighborhood characterized by busy streets and proximity to other residences. The residence was conceptualized as an amalgamation of the serenity of the site and the client’s requirement of a simple and sumptuous house.  The façade of the house was inspired by Various Sections of the metal profiles Composed together to show the slices of the visible form. Creating a strong exterior volume makes a bold statement, Allowing the residence to stand out among the neighboring forms.Save this picture!© Link StudioSave this picture!First floor planSave this picture!© Link StudioSave this picture!© Link StudioThe residence is planned in two levels: The ground floor and the first floor. Ground floor was planned with all the basic spaces of any house like the entrance foyer, living, dining, kitchen, service rooms and one Bedroom. but composed in a way to interact with each other. Highlighting the introverted form. The first floor is composed with two bedrooms , common family space overlooking the living space with double height and a media room with extended guest bedroom which occupies the front part of the planning grid with a visible deck(verandah) that is highlighted on façade as one of the profile sections.Save this picture!© Link StudioThe second floor is half built with a play room and open terrace landscaped with yellow bamboo bushes along the edge of the parapet to create privacy and also to show the green layer on the façade. The Finishing materials that have been used for this house are minimal and elegant looking. The flooring is mostly kept in beige colour to focus the look on the furniture and the wall details that have been finished with panels and textures with wood linings. Lighting has played an major role in this house during the day by having enough cutouts & cross ventilation on the thick walls. Parallel in the nights the lighting positions and types have become a back support to showcase the design elements and to create warmness inside the house.Save this picture!© Link StudioSave this picture!Conceptual elevationSave this picture!© Link StudioEspecially on the façade lighting has played an major role to impress the viewers by providing direct and indirect lighting effects. Some of the interior details like the wood cladding in the ceiling, Marble center tables, Metal details on walls have given the natural and earthy look to the spaces. The staircase covered with vertical metal Louvers provides an indirect contact with the common spaces like the living and the family spaces. The huge TV wall in the living area with even finish on it gives an solid look with natural lighting slit around it.  Concrete finishes have been used on floors and walls to achieve seamless finish on the surfaces with Matt finish mostly to absorb the lighting and their reflections.Save this picture!© Link StudioProject gallerySee allShow lessFrangipani 14 / FADD StudioSelected ProjectsIyashi House / Pranala AssociatesSelected Projects Share “COPY” “COPY” Year: last_img read more