Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos

first_imgCopyAbout this officeEstudio Valdés ArquitectosOfficeFollowProductsWoodGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentAdaptive reuseRenovationLago RancoChilePublished on September 15, 2015Cite: “Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos” 15 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773652/barn-haouse-at-lake-ranco-estudio-valdes-arquitectos Clipboard “COPY” Save this picture!© Felipe Díaz Contardo+ 21 Share Area:  192 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Estudio Valdés Arquitectos Area Area of this architecture project Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos Chile Projects 2015center_img Photographs Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés ArquitectosSave this projectSaveBarn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos “COPY” Houses Photographs:  Felipe Díaz Contardo Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773652/barn-haouse-at-lake-ranco-estudio-valdes-arquitectos Clipboard CopyHouses, Adaptive Reuse, Renovation•Lago Ranco, Chile Manufacturers: NuprotecSave this picture!© Felipe Díaz ContardoText description provided by the architects. The Barn House as a recycling proposal is part of a construction material rescued by three friends that bought an old barn located in the Aculeo lagoon that was damaged since the earthquake of February 2010. The distribution of the construction material served to three different projects, a barbecue for a family in Santiago, a hotel terrace in the Colchagua Valley and the barn house at Lake Ranco, enabled for a summerhouse.Save this picture!© Felipe Díaz ContardoThe main objective was to use the old barn, the doors and the roof structure in poplar wood for trusses and sheathing, combining it with the local wood used in pillars and exterior coatings.Save this picture!Floor PlanThe structure consists of the summary of recycled trusses supported by a sequence of perimeter columns located every three meters, giving shape to a simple and clean volume, a single interior hall with a rectangular floor plan exempt of pillars.Save this picture!© Felipe Díaz ContardoThe program of the summer house gives priority to common spaces, the terrace, the living room and the dining room are situated in the main hall, leaving the rest, bedrooms, bathrooms, kitchen and service area, all together in one of the corners of the barn forming an ” L”.Save this picture!SectionThe materiality also accompanies the destination of the different spaces; the common area is completely transparent, formed by the sequence of ribs of trusses and pillars at sight, closed with thermo panel glass. While, the bedrooms and service area is an opaque volume, sheltered under the roof of the shed, all coated with the recycled poplar woodSave this picture!© Felipe Díaz ContardoFinally, the Shed strategically situated on a natural plateau in the middle of the forest, is visualized as a great cover resting gently on a row of pillars, through its transparency, in the daylight, the trees of the other side can be seen, giving the interior space the condition of being out side, and in the night the shed is recognised as a light box.Save this picture!© Felipe Díaz ContardoProject gallerySee allShow lessGallery: OMA’s Fondazione Prada Photographed by Laurian GhinitoiuArchitecture NewsAD Interviews: Santiago CalatravaInterviews Sharelast_img read more