Casa Zupe / Iván Bravo + Bruno Giliberto

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907183/casa-zupe-ivan-bravo-arquitecto-plus-bruno-giliberto Clipboard Save this picture!© Aryeh Kornfeld+ 20Curated by Danae Santibañez Share Chile Manufacturers: Barraca Emilio Pohl, Cemento MelónConstruction:Iván Bravo, Vaal spaStructural Calculation:Jose Manuel MoralesText:Tomás VillalónArchitects In Charge:Iván Bravo, Bruno GilibertoCity:VitacuraCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Aryeh KornfeldRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Enclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. Palimpsests were manuscripts elaborated more than 1,000 years ago (VII century), which, due to economy, erased the traces of previous writings on the surface to give rise to the one that would come next.Save this picture!© Aryeh KornfeldThe writing, although new, was recorded on a kind of testimony of the previous one, being able to cross many times the traces of one and another, diluting consequently the idea of ​​erased and new, giving birth to a mixed and binominal figure.Zupe house is the result of this cross.Save this picture!© Aryeh KornfeldSave this picture!First floor planSave this picture!© Aryeh KornfeldOn land, the traces of the previous dwelling were left behind for the value of the horizontal ground on the slope, and as such, the new design assumes this geometry as part of its origin. The foundations and terraces define the position of the pieces, recognizing this geometry as the imprint of the preexistence that defines the general score of order in the territory.Save this picture!© Bruno GilibertoThe house, like a palimpsest, carries the imprint of the writing that preceded it so as to trace a new order without ignoring it. Its altitude, its perspectives, its bays and walls are consequently the result of a binomial governed by legacy.Save this picture!© Aryeh KornfeldOn this sediment, the house is silent, simple, in the understanding that any contraption discredits the binominal reading of the ground and layout, fusing the new and old in a single body.Save this picture!© Aryeh KornfeldThe basement of the house, which imports foundations and horizontal platforms from the previous dwelling, exposes the ground as a stony body, a podium, a leveraged base that nests a set of bodies of rough wood on its surface, all intersected and pierced by gaps that allow the interior to frame views over the valley, nourishing the spaces with natural light.Save this picture!SectionsThe silence of its forms is used to amplify details, materials and encounters that fill the work with a particular vision on design. Doors, windows, furniture, skies, pavements, tiers, guardrails, they all form a catalog of clearly defined pieces, articulating a contrast between its silent order and the complexity of its parts.Save this picture!© Aryeh KornfeldLike a Siamese body, Zupe house ties preexistence by understanding it as a geographic ally, as a ground with an altitude, and a height with a horizon. The other half completes this premise only by understanding that the score was already written, like the palimpsests from the VII century.Save this picture!© Bruno GilibertoProject gallerySee allShow lessWhat 6 British Cities Could Have Looked LikeArchitecture NewsStone Houses in Cáceres / Tuñón ArquitectosSelected Projects Share Casa Zupe / Iván Bravo + Bruno Giliberto ArchDaily Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907183/casa-zupe-ivan-bravo-arquitecto-plus-bruno-giliberto Clipboard “COPY” 2016 Architects: Iván Bravo Area Area of this architecture projectcenter_img Area:  416 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeIván BravoOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesvitacuraChilePublished on December 07, 2018Cite: “Casa Zupe / Iván Bravo + Bruno Giliberto” [Casa Zupe / Iván Bravo + Bruno Giliberto] 07 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Aryeh Kornfeld, Bruno Giliberto Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  Projects Houses CopyHouses•Vitacura, Chile “COPY” Casa Zupe / Iván Bravo + Bruno GilibertoSave this projectSaveCasa Zupe / Iván Bravo + Bruno Gilibertolast_img read more