The Annex / Martin Fenlon Architecture

first_imgSave this picture!© John Linden+ 23Curated by Fernanda Castro Share 2018 Area:  620 ft² Year Completion year of this architecture project CopyResidential Architecture, Extension•Los Angeles, United States Photographs CopyAbout this officeMartin Fenlon ArchitectureOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureRefurbishmentExtensionLos AngelesUnited StatesPublished on May 26, 2018Cite: “The Annex / Martin Fenlon Architecture” 26 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Martin Fenlon Architecture Area Area of this architecture project The Annex / Martin Fenlon Architecture United States Manufacturers: VELUX Commercial, Western Window Systems, Lithonia Lighting, Weyerhaeuser, Coulson, Hardy, UrbanfloorSave this picture!© John LindenRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. Once a crowded property with an aging bungalow and a commercial storefront, this live/work complex accommodates the architect’s growing family and practice. The expansion to the recently remodeled bungalow includes a new family room, exterior courtyard and deck, an attic conversion and stair hall. The storefront building, with its several bootleg additions, previously took up half of the site, exceeding the allowable floor area for the property and leaving little open space. In order to make space for the new yard and the 620 square feet of additions to the house, over 600 square feet of the storefront was demolished. To keep costs down, the architect did all of the construction with the help of a two-man crew over the course of almost 5 years.Save this picture!© John LindenAfter the initial bungalow remodel, the attic was converted to a habitable floor consisting of a new bedroom and den. In order to provide access to these new rooms, a compact stair hall was added to the side of the house which leaves a minimal footprint. The ascent up the new spiral staircase is flooded in natural light from the skylight above while connecting to the new exterior deck below.Save this picture!© John LindenSave this picture!1st Floor PlanSave this picture!© John LindenA spacious family room was added between the house and storefront, connecting the two and forming the new courtyard. The new roof deck, built atop the family room addition, is also accessed by the new stair hall. The family room and stair hall are clad in the same materials as the original house remodel; torched cedar, clear cedar and white plaster. The expansion transitions the original house to the new yard and existing storefront, making one integral with the other. It maintains a separate identity from the original house and storefront while obscuring the boundaries of inside and outside.Save this picture!© John LindenProject gallerySee allShow lessSmiljan Radic Receives the Arnold W. Brunner Memorial Prize 2018Architecture News29 Winners Announced for 2018 EU Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra AwardsArchitecture NewsProject locationAddress:Hermon, Los Angeles, California, United StatesLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY”center_img Photographs:  John Linden Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/895042/the-annex-martin-fenlon-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/895042/the-annex-martin-fenlon-architecture Clipboard The Annex / Martin Fenlon ArchitectureSave this projectSaveThe Annex / Martin Fenlon Architecture ArchDaily Projects Residential Architecture Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *